Plastic Vissen Grachten Den Haag

plastic vissen grachten den haag

Plastic Vissen Grachten Den Haag – Zondag 28 april 2019

Op zondag 28 april stelt Boot Varen Den Haag de gehele dag een 100% elektrische boot beschikbaar aan Operatie Jonas! In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF Haaglanden) gaat Operatie Jonas niet op vis, maar op plastic vissen in de grachten van Den Haag. Het doel is om deze dag zo veel mogelijk plastic uit het water te hengelen om zo de vissen, andere dieren en onze prachtige natuur te redden.

Het is nog niet te laat, maar wij moeten wel nu handelen! Elk jaar zien de schippers van Boot Varen Den Haag steeds meer plastic in de grachten van Den Haag drijven. Dit zowel drijvend op het water en dieper in het water.
Ook zit er geregeld een plastic tas in een van onze schroeven. Dit kan in bijvoorbeeld een bocht zelfs tot gevaarlijke situaties lijden op het water. Een boot met plastic in de schroef heeft veel minder voortstuwing en is minder goed manoeuvreerbaar.

plastic zwerfafval afbraaktijd operatie jonas Den Haag

Hoe lang gaat plastic mee

Op dit overzicht kan je zien hoe lang plastic erover doet om af te breken. Reden genoeg om al het plastic te verwijderen uit onze mooie Haagse grachtengordel.

Rederij Boot Varen Den Haag doet mee op zondag 28 april 2019, jij ook?!

AANMELDEN voor Operatie Jonas Den Haag

Op de website van Operatie Jonas vind je meer informatie over dit mooie initiatief en hoe kinderen tussen 8 en 12 jaar oud zich gratis kunnen aanmelden.

Aanmelden
Het plastic vissen is gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar.
Om je in te schrijven kun je een mail sturen naar wnfhaaglandenpr@gmail.com met de volgende informatie:

1. Naam
2. Leeftijd
3. Locatie waar je mee wil doen (geef bij Den Haag ook aan welke tijd!)
4. Heb je een zwemdiploma en zo ja, welke?

Schoonmaakacties Grachten Den Haag Scheveningen

Elk vaarseizoen ondersteunt Boot Varen Den Haag schoonmaakacties in de grachten van Den Haag Scheveningen. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor deze sponsor schoonmaakacties.

In 2015 hebben wij het vaarseizoen geopend met een echte SUP (Stand Up Paddle) Clean Up schoonmaakactie in de grachten van Den Haag Scheveningen. Op de volgende pagina kan je zen hoe leuk dit was en wat wij die dag allemaal uit de grachten hebben gevist.