Elektrische Rondvaart Den Haag

Elektrische rondvaart Den Haag Duurzaam ondernemen

Elektrische Rondvaart Den Haag
Duurzaam Den Haag heeft een mooi persbericht geschreven over de 100% elektrische rondvaartboot die nu rondvaarten verzorgt in de mooie grachten van Den Haag Scheveningen.

Zie voor meer informatie de website van >> Duurzaam Den Haag

Boot Varen Den Haag beschikt nu over de grootste elektrische rondvaartboot in Den Haag.

Elektrisch boot laden Den Haag groene stroom den haag

Elektrische laden in Den Haag

Elektrisch laden in Den Haag voor rondvaartboten kan sinds mei 2018 in de Poolsterhaven. De Poolsterhaven is gelegen in de Binckhorst aan de Poolsterstraat. De Binckhorst is een gebied achter CS Den Haag en zal de komende jaren volledig transformeren naar een nieuwe woonwijk. Wonen aan het water en dus een prachtige locatie voor onze rondvaartboten. Een haven die met zijn electra voorzieningen nu klaar is voor de toekomst.

Elektrisch Varen Den Haag Duurzaam bedrijfsuitje

Elektrische varen Den Haag

Elektrisch varen in Den Haag – Dat Boot Varen Den Haag als eerste commerciële rondvaartorganisatie elektrisch is gaan varen door Den Haag is ook De Posthoorn niet ontgaan. Afgelopen week verscheen er een mooi persbericht over elektrisch varen in Den Haag.

Persbericht De Posthoorn – woensdag 18 juli 2018

De waterwegen van Den Haag zijn een duurzame aanwinst rijker. Boot Varen Den Haag heeft een 100% elektrische rondvaartboot te water gelaten. Eigenaar is Corjan van Bemmel.

Den Haag – “Elektrisch varen heeft iets magisch”, vertelt Van Bemmel. En ook veel voordelen, zo blijkt uit zijn volgende verhaal. “De boot vaart weg van de opstapplaats en je hoort alleen het kabbelende water. Je vaart 100% schoon door de stad. Mensen kunnen me goed verstaan als ik iets over de stad vertel. Met een elektrische rondvaartboot veroorzaak je geen geluidsoverlast, er zijn geen uitlaatgassen en de boot trilt niet.” Een heel verschil met boten die nog op een dieselmotor worden voortgedreven, weet hij uit ervaring. “Als ik onder een brug vaar waar net een dieselmotor heeft gevaren stinkt het aan alle kanten. Op auto’s zit nog een filter, bij veel (rondvaart)boten is dat helemaal niet zo.”

Lees hier meer >> De Posthoorn

Fluisterboot Den Haag

Update mei 2019
Onlangs mochten wij Omroep West aan boord verwelkomen voor hun rubriek:”Dit doe ik, wat doe jij?”
Zie hier ook de website van Omroep West >> Dit doe ik, wat doe jij?

Recyclen aluminium boot erg duurzaam

Update februari 2020
Goed nieuws! De recycling van aluminium heeft ten onrechte nog steeds last van een negatieve naam vertelt Alexander Lutz, postdoctoraal onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel. Het recyclen van aluminium kost maar 5% van de energie die nodig is om nieuw aluminium te produceren. Zolang het in de hele keten van recycling goed gaat is aluminium een zeer duurzaam product!

Ervaar zelf hoe heerlijk varen in Den Haag is op onze volledig duurzame elektrische aluminium boot.

Interesse naar het artikel? Lees hier meer  >> Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Kom nu zelf ervaren hoe het is om op een fluisterboot te varen door Den Haag. Zie hier onze verschillende opstapplaatsen en tarieven voor meer informatie en mogelijkheden.

Elektrisch varen door Den Haag