PRIMEUR 100% elektrische rondvaartboot speciaal gebouwd voor de rondvaart in Den Haag

Elektrische rondvaartboot - elektrisch varen Rondvaart Den Haag

Den Haag – Het Haagse rondvaartbedrijf “Boot Varen Den Haag“ heeft een unieke en 100% elektrische rondvaartboot te water gelaten. De nieuwe rondvaartboot is geheel van aluminium gemaakt en is met recht een fluisterboot te noemen. De rondvaartboot, Endless Summer gedoopt, is uniek in Nederland en speciaal ontworpen en gebouwd voor de prachtige Haagse grachten met zijn lage bruggen en soms haakse bochten. Deze aluminium boot is ook meteen de grootste open rondvaartboot in Den Haag en kan tot maar liefst 40 personen meenemen.

Als eerste commerciële rondvaartorganisatie gaat Boot Varen Den Haag binnen nu en twee jaar volledig over op 100% elektrisch varen. Eigenaar Corjan van Bemmel probeert met dit nieuwe model rondvaartboot volledig zelfstandig een steentje bij te dragen aan schonere lucht in Den Haag centrum. De eerste groepen reageren stuk voor stuk super enthousiast over de wel heel stille en bijna betoverende elektrische vaareigenschappen. Aan boord van de nieuwe rondvaartboot hoor je alleen het kabbelende water om de boot. Van de kade mogen de schippers veel complimenten in ontvangst nemen over de opvallende en mooie lijnen van deze aluminium rondvaartboot. Den Haag en zijn grachten zijn in het 6de vaarseizoen van Boot Varen Den Haag een mooie en duurzame aanwinst rijker.

Met de aanschaf van deze 100% elektrische rondvaartboot wil Boot Varen Den Haag zonder subsidies een voorbeeld zijn voor het elektrisch varen in Den Haag Scheveningen. Momenteel is het bijvoorbeeld nog nergens mogelijk om een elektrische boot met (kracht)stroom op te laden binnen de gemeente Den Haag.

Vanaf 2019 gaat de stad Den Haag als eerste grote gemeente in Nederland duurzaam opgewekte stroom gebruiken. In 2019 verwacht Boot Varen Den Haag dagelijks in de nieuwe Haagse Poolsterhaven te kunnen laden en daarmee zal elke rondvaart op deze nieuwe rondvaartboot vanaf 2019 volledig duurzaam zijn.

Boot Varen Den Haag zet deze nieuwe elektrische rondvaartboot ook in tijdens de finish van de Volvo Ocean Race eind juni 2018. Vanaf Den Haag Centraal zal er elke 10 minuten een boot vertrekken richting de Haringkade op Scheveningen.

Kijk voor meer informatie op de website van Boot Varen Den Haag: https://bootvarendenhaag.nl

elektrisch varen - duurzaam uitje - duurzaam ondernemen - rondvaartboot elektrisch
Elektrisch varen rondvaart Den Haag - fluisterboot