varen in haven Scheveningen

Wat een geweldig idee!! Wethouder Karsten Klein van Gemeente Den Haag laat onderzoeken of wij in de toekomst vanuit het centrum van Den Haag zo de haven van Scheveningen in kunnen varen. Wij zijn nu al enthousiast!

Boezemgemaal Delfland

Eigenlijk is het gewoon de oude situatie weer mogelijk maken. Vroegah kon je namelijk vanuit de haven van Scheveningen al zo het “Verversingskanaal” invaren. Dit is ook de reden dat dit kanaal zo breed is en de bruggen zo hoog zijn. De prachtige oude sluis en gemaal ter hoogte van de Hertoginnelaan / Conradkade in Den Haag doet nog herinneren aan hoe het vroeger was.
Door het huidige nieuwe gemaal zonder sluis is deze mogelijkheid helemaal weg gehaald. Zonde natuurlijk! Hoe uniek is Den Haag met zijn zoetwater grachten en het zoute Noordzeewater in de haven van Scheveningen. Welke toerist wil deze ervaring nou niet meemaken?!

Rondvaart Den Haag – Scheveningen

Opstappen bij het Centraal Station van Den Haag en via een prachtige route door de Haagse grachten eindigen in de haven van Scheveningen. Je loopt zo naar het strand, of pakt een rondvaart op een zeewaardige boot of RIB. Lekker Harinkje happen tijdens Vlaggetjesdag.

Of het ooit weer mogelijk gaat worden…… Boot Varen Den Haag hoopt van wel!
Wij houden u ieder geval op de hoogte via deze website en onze Facebookpagina.

Tot ziens aan boord 🙂

Gemaal Delfland Scheveningen

 

Persbericht Omroep West: Link

Reactie wethouder Karsten Klein: Link